Yoga

Yin met een vleugje hatha: in kleine groep rustig worden op de yogamat. Yin-yoga is een fijne vorm van yoga die je langer in een houding laat zodat je jouw lichaam goed kan voelen. Je stretcht je bindweefsel wat voor een diep ontspannend gevoel zorgt, maar tegelijk ook een uitdaging is. Je ademhaling zorgt voor de nodige rust. De hatha-yoga zorgt ervoor dat je jouw eigen kracht kan voelen en vraagt wat meer spierwerk. Deze vormen van yoga zijn een goede manier om jezelf op te laden en je energie te voelen bruisen. Je hoeft voor de lessen geen ervaring met yoga te hebben.


Kinderyoga: kinderen en yoga gaan perfect samen. Kinderen hebben ook nood aan rust en stilte zeker wanneer ze prikkelgevoelig zijn, moeite hebben met het maken van contacten, anders zijn dan andere kinderen, ... De kinderen leren te ademen maar ook te focussen en ontspannen. Yogahoudingen worden afgewisseld met spelletjes zodat het een rustig en gezellig moment wordt.


Persoonlijke vraag, yoga voor een eigen groep, … : gelieve contact op te nemen om een formule op maat uit te werken.


Kalender en locatie: zie facebook


Yoga en coaching voor jou

Workshopreeks “in je eigen kracht staan, over aanvaarden en loslaten”: in vier sessies ga je op zoek naar je eigen persoonlijke kracht. Ik laat je stilstaan bij je ademhaling, je krijgt inzicht over rouwen en je eigen proces en aan de hand van oefeningen rond aanvaarden en loslaten leer je ten slotte voluit in je eigen, herwonnen kracht te gaan staan. Alle onderdelen worden begeleid door fijne yoga-oefeningen die een hulpmiddel kunnen zijn om stil te worden en jezelf beter te leren kennen. Er is geen ervaring of voorkennis nodig, een open houding is wel heel fijn!


De workshopreeks is vooral gericht op mensen met een chronische ziekte. Je zoekt naar een manier om verder te leven met je diagnose of het nu een burn-out is of een auto-immuunziekte. Uiteraard ben je ook welkom als je zoekende bent om een andere reden.


Verwacht geen therapeutische sessie. Daarvoor verwijs ik je graag door naar bijvoorbeeld je eigen huisarts, een psycholoog,...


Praktisch:

  • Workshopreeks gaat door vanaf 4 deelnemers
  • Maximaal 6 deelnemers
  • Kalender en locatie: zie facebook

Yoga en coaching kan ook vorm krijgen naar jouw specifieke vragen, gelieve contact op te nemen voor een kennismakingsgesprek.


Yoga en coaching in zorgteams

Als team overeind blijven in de hulpverlening is niet gemakkelijk. Door de hoge werkdruk is steun vinden bij elkaar moeilijk. De veelheid aan problemen van je doelgroep zorgt voor tegengestelde meningen in een team. Een goede samenwerking en kwaliteit op de werkvloer komen zo soms op de helling te staan. Samen stil worden en voelen welke invloed dit heeft op je team, samen inzicht krijgen op hoe je team eruit ziet, samen zoeken naar gezamenlijke doelen... kan jouw team doen groeien.


Mijn mosterd haal ik uit mijn ervaring met groepswerk vanuit de jeugdbeweging, maar vooral uit mijn jaren als opvoedster in een psychiatrisch ziekenhuis en als kwaliteitscoördinator in een woonzorgcentrum.


Gelieve contact op te nemen om een formule op maat uit te werken.


Bootcamp

Krachten opdoen en spieren aanspreken die je nog niet kende. Je traint op een milde manier elke spiergroep in je lijf. Je moet niets en volgt de oefeningen op je eigen tempo. Eindigen doen je met een korte yoga-stretching. Dat doet deugd aan lichaam en geest. De trainingen zijn buiten omdat de verse, soms frisse, lucht deugd doet. Enkel bij regenweer trainen we binnen, maar dan is er slechts plaats voor een beperkte groep deelnemers.


Kalender en locatie: zie facebook

# het duwtje in de rug, het luisterend oor, de motiverende factor